Internetová televize MALL.TV oficiálně vysílá

Tvůrci z e-commerce skupiny Mall Group naplánovali zahájení oficiálního vysílání internetové televize MALL.TV na minulou neděli. Od samého spuštění projekt nabízí více než 30 pořadů. Mezi tituly patří kromě čtveřice seriálů také zábavné nebo populárně-naučné pořady. Pro kutily dobře poslouží kategorie inspirace. Společnost MALL.TV chystá také živá vysílání. Tvůrčí tým se tak během prvního měsíce od spuštění postará o více než 300 epizod z vlastní produkce, kterou doplní seriály Kosmo a Čtvrtá hvězda z dílny České televize a filmy společností Aerofilms a KVIFF Distribution. 

E-commerce skupina Mall Group představuje v rámci střední a východní Evropy zcela unikátní projekt. Zatím žádné internetové vysílání totiž nevsadilo na produkci převážně vlastní hrané tvorby. Diváci ji navíc mohou sledovat zcela zdarma přes oficiální web televize nebo její YouTube kanál. V budoucnu také tvůrci plánují spustit aplikaci pro mobilní telefony. Náklady chtějí pokrýt ze zisků z reklamy.

Hlavními tvářemi tvůrčího týmu jsou producent Lukáš Záhoř a režisér Milan Kuchynka. Zmíněná dvojice koncem minulého roku opustila internetovou televizi Stream.cz. Ta částečně fungovala na podobném principu jako MALL.TV, jejich současný projekt. Jeden z rozdílů spočívá v tom, že se skupina Mall Group nemůže opřít o obdobný zdroj návštěvnosti, jaký Streamu poskytoval vyhledávač Seznam.cz. Nejdeme dělat kopii Streamu, kopii toho, co jsme dělali. V mnoha ohledech bude nová televize podobná, musí to být dohromady funkční organismus, ale chceme se posouvat dál,” uvedl Lukáš Záhoř v rozhovoru pro server Lupa.cz ještě na začátku tohoto roku.

Internetová televize MALL.TV zvládla do svých řad nalákat hned několik významných osobností, které už mají s televizním vysíláním značné zkušenosti. Například známý herec a komik Michal Suchánek si zahrál v desetidílné adaptaci norského sitcomu Život je hra, jejíž druhou polovinu tvůrci představí v listopadu. Oblast vaření bude reprezentovat zejména uznávaný šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk, který se objeví společně s výživovým specialistou Petrem Havlíčkem v pořadu Rozum v troubě. Každý měsíc se diváci také můžou těšit na nový díl ze série zvané Zmlsané dějiny, kde Roman Vaněk připravuje jídla podle historických receptů. Potřebné informace o nich doplní Martin Franc, expert na dějiny stravování.

Do skupiny tvůrců se řadí také dvojice komiků, která se nejvíce proslavila v rámci pořadu Comedy Club na stanici Prima Comedy Central. Jedná se o Luďka Staňka a Tigrana Hovakimyana. První z nich hodlá každý týden připravovat Události Luďka Staňka, kde vtipným a publicistickým stylem popíše vybrané zprávy z nejrůznějších oblastí. Mimo to se objeví v pořadech Historie věcí a Čermák & Staněk Comedy. Stand-up komik arménského původu Tigran Hovakimyan dělá v rámci talkshow O papíry rozhovory se známými osobnostmi ve vozidle autoškoly. Pořad je unikátní v tom, že Hovakimyan může hosta kdykoli “vyhodit”, jelikož je civilním povoláním instruktor v autoškole. Během jízdy sčítá trestné body za přestupky a pokud jich celebrita nasbírá 12, jízda pro ni končí.

Autoři připravovali formát MALL.TV prakticky od začátku roku. První představení projektu proběhlo v červenci v rámci 53. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.  I pro producenta Lukáše Záhoře je na místě otázka, zdali může tento projekt se svým převážně zábavným formátem v českém prostředí uspět. Máme plán na tři roky, ale každý rok budeme projekt hodnotit. Rozjet podobně velkou věc a očekávat výsledek do půl roku nebo roku prostě nelze. Proto je potřeba, aby za subjektem, který se k tomu rozhodne a se kterým bych já chtěl spolupracovat, byla určitá dávka jistoty. Nebo aspoň řekněme odvahy jít minimálně do těch tří let,” nastínil své představy Záhoř.

Přidat komentář